Můj účet
Přepnout menu
Slunce, bejby...

Slunce, bejby...

relaxed-pug-sunglasses

Meze ještě pořád studí, ale slunce už nás pomalu a jistě tahá za bundy a kabáty, ať je uložíme k letnímu spánku na dno skříně.

Taky si užíváte ty chvilky? Ráno v tramvaji, při pauze na oběd, nebo po práci s přáteli třeba na Náplavce...kdy zavřete oči a necháte se hřejivými slunečními prstíky šimrat po tváři. Jenže každé mazlení má svá pravidla...

O tom, že si máme chránit kůži a oči před škodlivým UV zářením, jsme si toho všichni nastudovali či vyslechli spoustu, což je správně, týká se to totiž nás všech, bez výjimky. A těch, kteří si stále zarytě myslí, že se jich to netýká, se to týká úplně nejvíc, bububu

I kdyby vám zrovna teď za okny kanceláře nesvítilo slunce jako mně, stejně nám neuškodí si několik pravidel mazlení se sluníčkem oprášit. Něco mi říká, že letošní sezóna bude stát za to!

Co nám to tedy vlastně hrozí? Jedním slovem úvéčka. Áčko i Béčko jsou náruživí mazlíci, téměř nic je nezastaví, takže si to atmosférou namíří až k naší pokožce a očím, kde pak rádi tropí neplechu. Co se tedy slunečních brýlí týče, bez 100% UV filtru proti těmle dobrodincům už nikdy. Slibte mi to. Je úplně fuk, jestli si vyberete brýle hranaté, kulaté, šišaté, s beruškama, značkové či beze jména, ale ten filtr tam prostě mějte. Platí?

Až si je budete zkoušet, dejte si taky pozor, jestli vás brýle netlačí před ušima. Pokud ano nebo příliš doléhají na pokožku, jsou vám jednoduše malé. A to není jako s úzkými kalhotami, do kterých zaručeně zhubnete vteřinu poté, co vylezete ze zkušební kabinky. Hlava se vám (bohužel nebo bohudík) nescvrkne, takže vás ty mrňavé sluňáky začnou brzy vážně otravovat

Otravovat vás ale budou i brýle, které vám na obličeji tak nějak trčí. Většinou to totiž znamená, že nekrýjí oči z různých úhlů tak, jak by mohly. Pokud jste cíťové na světlo, bude vám to časem pít krev a tahat za oči.

Filtr máme, správnou velikost máme, stylově by to ale chtělo ještě něco do třetice. To něco je barva čočky. Spousta z nás se nad tím při výběru nezamyslí, ale každému se kouká příjemně přes trochu jinou barvu. Pokud si zvládnete vybrat na škále od žluté, přes oranžovou k hnědé a zelené, bude se vám přes čočky nejen koukat příjemně, ale i nejlíp, a to z hlediska kontrastu.

Proč to tady všechno řešíme? Přeci aby se vám se sluníčkem i na slunci pěkně mazlilo. Abyste se cítili dobře, našli svůj styl a chránili to nejcennější, co máte. Sebe.

Správné sluňáky vás budou chránit, budou vás bavit a co víc, dokonce na čas zaženou nějaké ty vrásky. Tak jo, teď už mazlení dovoleno

Vložit komentář

Pole označená jako "*" jsou povinná.

    Chcete zakoupit pouze obruby nebo také skla?
    Chcete zakoupit pouze brýle nebo brýle včetně dioptických čoček?