Můj účet
Přepnout menu
Jak vyzrát na modré světlo?

Jak vyzrát na modré světlo?

Když ráno vstáváte, vypínáte budík na svém chytrém telefonu. Automaticky se díváte na nové notifikace a když už jste u toho, projíždíte novinky na sociálních sítích. Velkou část dne trávíte u počítače, přes oběd vyřizujete zprávy přátelům. Večer před spaním relaxujete u filmu. Je vám to povědomé? Pokud se v téhle denní rutině alespoň částečně vidíte, možná se vám budou hodit informace z našeho článku.

Z výzkumu provedeného v dubnu 2020 vyplynulo, že lidé všech věkových kategorií tráví na digitálních zařízeních stále více času. Často pracujeme z domova nebo v budovách, kde jsou LED světla samozřejmostí.

Co je vlastně modré světlo a proč je škodlivé?

Část světla ze slunečního záření spadá do modrého spektra. Zdroj modrého světla je ale také v LED žárovkách nebo v digitálních zařízení. Modré světlo řídí náš denní rytmus. Znamená to, že pokud se mu vystavujeme v nadměrné míře, vystavujeme naše oči něčemu nepřirozenému. Modré světlo způsobuje namožení očí, bolesti hlavy a zamezuje tvorbě melatoninu - spánkovému hormonu. Brýle, které dokáží blokovat modré světlo nám pomáhají v ochraně před těmito nežádoucími vlivy.

ZEISS BlueGuard


Nová generace brýlí blokujících modré světlo

Ti z vás, kteří brýle proti modrému světlu vyzkoušeli vědí, že jejich nevýhodou byly nepříjemné modrofialové odrazy. Dosud se totiž v brýlových čočkách běžně používal modrý filtr, jehož vrstva pomáhala modré světlo blokovat.

Vyšší ochrana, méně odrazů

Brýlové čočky ZEISS BlueGuard ale modré světlo blokují už samotným materiálem, ze kterého jsou vyrobeny. Díky nejnovější technologii blokují až 40 % potencionálně škodlivého modrého světla, zatímco prospěšné modré světlo propouští. Určitě uvítáte, že propouští o 50 % méně nepříjemných modrých odrazů v porovnání s předchozí generací s modrým filtrem. Poskytují také úplnou ochranu před škodlivými UV paprsky. Vrstva ZEISS Dura Vison Platinum pak umožňuje snadné čištění, má vynikající antireflexní vlastnosti a prvotřídní tvrdost.

ZEISS BlueGuard


A co ještě můžete pro vaše oči udělat?

Pořídit si brýle blokující modré světlo je zcela jistě základním krokem, který můžete pro zdraví svých očí udělat. Jaké jsou podle Americké oftalmologické asociace další tipy, jak ulevit vašim očím?

1. Mrkejte!
Lidé běžně mrknou asi 15krát za minutu. Studie však ukazují, že při používání počítačů a jiných digitálních zařízení mrkneme za minutu pouze 5krát až 7 krát. Mrkáním oku zajistíte potřebnou vlhkost a zabráníte tak vysychání povrchu očí.

2. Zvlhčujte je.
Pokud máte pocit suchých očí, používejte umělé slzy. Pokud jste často v místnosti se suchým vzduchem, zvažte použití zvlhčovače vzduchu.

3. Dodržujte pravidlo 20-20-20.
Každých 20 minut přesuňte zrak na předmět vzdálený alespoň 20 stop (6 metrů), a to alespoň na 20 sekund.

4. Nastavujte jas a kontrast.
Pokud vaše obrazovka svítí velmi jasně, vaše oči se musí víc snažit. Upravte jas obrazovky tak, aby odpovídal úrovni světla ve vašem okolí.

5. Upravte si polohu počítače.
Při používání počítače byste měli sedět zhruba na délku vaší paže od obrazovky. Pohled na ni by měl směřovat mírně dolů, nikoli přímo před sebe nebo nahoru.

ZEISS BlueGuard


Nikdy není pozdě začít vaše oči chránit! Brýlové čočky ZEISS BlueGuard jsou vhodné pro všechny věkové kategorie. Zastavte se u nás ve studiu nebo nás kontaktujte třeba na IG a FB a získejte ty své.

ZEISS BlueGuard


Váš Tým Easy Optic



Použité obrázky: ZEISS official

Vložit komentář

Pole označená jako "*" jsou povinná.

    Chcete zakoupit pouze obruby nebo také skla?
    Chcete zakoupit pouze brýle nebo brýle včetně dioptických čoček?