Můj účet
Přepnout menu
Barevný svět slunečních brýlí

Barevný svět slunečních brýlí

S přibývajícími hřejivými paprsky slunce stoupá i naše chuť trávit venku více času. Své oči proto chráníme slunečními brýlemi v různých módních stylech a provedeních. Vyznáme se ale ve všech těch UV filtrech, barevných odstínech a zatmavení skel? Pokud občas tápete, podle čeho a jak si sluneční brýle vybrat, jsme tu právě pro vás!

UV filtr na prvním místě

Ať jsou brýle sebevíc krásné nebo trendy, pokud vás nechrání před UV zářením, nosit byste je měli tak maximálně doma. Venku ale raději sáhněte po slunečních brýlích, jejichž 100% UV ochranou si můžete být jistí.

Jak zjistíte, které to jsou? Takové brýle nesou označení UV400, které najdete např. na nálepce, cedulce nebo na produktovém letáku u brýlí. Na nožičce brýlí bývá také napsáno „CE“, což potvrzuje, že sluneční brýle splňují normy Evropské unie.

Barvy a zase barvy..

Při výběru slunečních brýlí vás potěší zejména široká paleta barev slunečních skel. Nejčastější je šedá, hnědá, zelená, modrá a žlutá. Barva brýlových skel nemá na ochranu před UV zářením žádný vliv, co ale barva ovlivnit dokáže, je vnímání obrazu okolního světa.

Univerzálně používané barevné čočky jsou šedé čočky, které pomáhají spolehlivě vnímat okolní barvy.  V dnešní době jsou nejvíc trendy hnědá a modrá, které zvyšují kontrast mezi objekty a mírní odlesky. Zajímavou módní variantou jsou také zelená a žlutá skla jako tzv. „imagovky“, které nejen, že stylově doladí váš šik outfit, ale také pomohou s viděním v horších světelných podmínkách. Uvidíte v nich totiž perfektně ostře a jasně.

 

          

 

.         

 

Fajnovky pro každého

Pozornosti žen a dívek určitě neujdou brýle s tzv. gradientem skel, neboli přechodem barvy skla od tmavšího po světlejší. Pokud chcete jít ruku v ruce s módními trendy, brýle s gradientem prostě musíte mít!

Což takhle mrknout do řad značky Dolce & Gabbana na šedý a hnědý gradient skel?

 

  

Velmi trendy jsou i „zrcadlovky“, které vám dodají neotřele originální vzhled! A jako bonus přes ně nikdo neuvidí, že máte z dlouhé noci kruhy pod očima a venku na lavičce lehce podřimujete.

Tmavé nebo světlé?

Stupeň zatmavení neovlivňuje ochranu před UV zářením, ta je dána UV filtrem ve sklech. Zatmavení skel ale ovlivňuje citlivost očí na sluneční paprsky. Pokud jsou vaše oči na slunce citlivé, volte brýle se stupněm zatmavení N3-N4, které blokují 57 % - 92 % intenzity slunečního záření. Vaše oči se tak budou cítit jako v peřince.

    

Nenechte si zkazit jarní ani letní radovánky a ochraňte své oči stylově a trendy! Vybavte se kvalitními a módními slunečními brýlemi, které vás doslova rozzáří! Stavte se u nás v optice Easy Optic v Praze, kde vám rádi poradíme a kde určitě najdete ten pravý kousek přímo pro vás!

Váš tým Easy Optic. 

Dobře vidět. Dobře vypadat. Easy.

 

 

Chcete zakoupit pouze obruby nebo také skla?
Chcete zakoupit pouze brýle nebo brýle včetně dioptických čoček?