Můj účet
Přepnout menu
4 tipy, jak zabránit zamlžování brýlí

4 tipy, jak zabránit zamlžování brýlí

Následky častých změn teplot na naše brýle asi nemusíme dlouze rozebírat. Pryč jsou časy, kdy se nám brýle zamlžovaly jen tehdy, když jsme vstoupili do vyhřáté místnosti nebo se napili horkého nápoje. Za posledních pár let nám situaci začaly komplikovat také povinné masky na obličeji. A protože to vypadá, že s námi ještě nějaký čas zůstanou, přečtěte si pár tipů, které vám usnadní život a nebudou kazit náladu.

Mlha přede mnou…
Proč se vlastně brýle při nošení masky tolik zamlžují? Teplý vzduch, který vydechujeme, uniká z horní části roušky nebo respirátoru a dopadá na chladný povrch brýlí. Tam kondenzuje a zamlžené čočky jsou na světě. A co s tím tedy dělat?

Antifog ZEISS
1. Noste masky, které vám sedí
Čím je vaše obličejová maska volnější, tím víc se vám budou brýle zamlžovat. Vyzkoušejte ochranu obličeje s nosním klipem, který zajistí těsnější přilnutí k obličeji a tím pádem i menší míru zamlžování.

2. Umyjte brýle mýdlem
Možná vám to zní jako babská rada, ale rozhodně je účinná. Pokud vaše brýle umyjete tekutým mýdlem nebo jarem, vytvoříte tak ochrannou vrstvu, která alespoň dočasně zamlžování zabrání. Po umytí brýle ničím nesušte, nechte je jen uschnout.

EasyTIP! Pokud máte po ruce jen tuhé mýdlo, můžete ho bez obav použít také! Vytvořte s jeho pomocí na každém skle vrstvu, kterou neoplachujte, ale rozleštěte suchým hadříkem.

3. Použijte sprej nebo gel proti zamlžování brýlí
Pokud chcete, aby byl účinek trvalejší, vyzkoušejte sprej nebo gel proti zamlžování brýlí. Antifog Spray Zeiss sada vám zajistí křišťálově jasné vidění až po dobu 72 hodin. Pro nás je to v zimním období must have v kabelce a jakmile ho jednou vyzkoušíte už se bez něj v zimě neobejdete.

Easy TIP! AntiFOG soupravu můžete používat na vyčištění jakýchkoliv čoček, tedy i foťáků. Trápí vás zamlžená skla při lyžování nebo plavání? Zkuste touto sadou vyčistit také lyžařské nebo plavecké brýle.

Antifog ZEISS
4. Vyzkoušejte brýlové čočky proti zamlžování
Jeden z nejúčinnějších přístupů proti zamlžování čoček, je začít přímo u zdroje. Pokud tedy zrovna přemýšlíte o pořízení nových brýlí, zvažte investici do speciálně upravených brýlových čoček. Ty jsou vybaveny vrstvou proti zamlžování a jsou tak nejpohodlnějším řešením. Rádi vám u nás ve studiu s výběrem poradíme.
 
Máte nějaký vlastní ověřený tip, který vás zaručeně ochrání před zamlženými brýlemi? Dejte nám vědět na našem Instagramu nebo Facebooku a podělte se s ostatními.



Váš Tým Easy Optic




Použité obrázky: archiv Easy Optic, Zeiss official

Vložit komentář

Pole označená jako "*" jsou povinná.

  • BTdPXxZN (Guest)

    e

    March 25, 2023
Chcete zakoupit pouze obruby nebo také skla?
Chcete zakoupit pouze brýle nebo brýle včetně dioptických čoček?